Lördagsträffar under September 2023

Våra träffar börjar kl. 14. Det brukar bli fullt så kom i god tid.

ALLA ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMNA !

9 September / Toni Rhodin

Brazil Jack och svensk cirkushistoria

Toni Rhodin är uppväxt i teater – och cirkusmiljö. Hans farfar var Brazil Jack, hans föräldrar var Teddy och Dorrit Rhodin, båda välkända dansare och hans farbror var cirkusdirektören Trolle Rhodin. Toni utexaminerades från Scenskolan i Malmö 1977 och han har sedan varit aktiv som skådespelare, cirkusartist, sångare, dramatiker, författare och föreläsare. Han har framträtt på de flesta teatrarna i Skåne och även skrivit och producerat egna föreställningar, bl.a. sommarspel för Pildammsteatern. Som föreläsare har han specialiserat sig på Brazil Jack och svensk cirkushistoria.

16 September / Lasse Flygare och Peter Rosengren

Lasse Flygare och Peter Rosengren är två magiker och allkonstnärer från Malmö. De är medgrundare av och artister i Malmö Magic Maffia tillsammans med några av Sveriges främsta cirkusartister och magiker. Lasse och Peter kommer att tala om sig själva, illusionskonstens undanskymda plats i samhället och hur det håller på att ändras. De visar trick, pratar om magins okända historia, om kända magiker från Malmö och hur magin fungerar som hantverk och konstart.

23 September / Stefan Julius Malmström

Julius Malmström började sin bana som rocksångare i The Screamers som blev ett av de mest populära banden på nationsfesterna i Lund i slutet av 60-talet. Sedan fortsatte karriären som artistförmedlare, diskjockey och en av ägarna av Julius Platthandel. Genombrottet kom när han blev konsertarrangör på Olympen i Lund och lyckades ta dit storheter som Paul McCartney med sitt nya band The Wings, Queen, Rod Stewart, ABBA och Frank Zappa. Därefter arrangerade han även konserter på andra orter i Sverige och Norden. Sedan 1992 är han engagerad i Nöjesteatern i Malmö, först tillsammans med Anders Aldgård och sedan 2003 som ensam ägare.