Kategori
Tidigare utställningar

1914 och under Baltiska utställningen spelades det friluftsteater för första gången i Pildammsparken. Scenen fanns då vid vattentornet och den första pjäsen som spelades var ett gästspel av en ensemble som framförde klassikern ”Värmländningarne”.

Efter hand tyckte våra lokala skådespelare, som till exempel Olga Hellqvist , Jullan Kindahl, Edvard Persson och Oskar Winge, att de kunde svara för sommarteatern själva och så blev det också i många år. När sedan Valter Bornemark på 50-talet tog över utbudet på friluftsscenen, blev det mest sångprogram och operetter, oftast med sångare från Malmö Stadsteater. Spelplatsen flyttades vid denna tid till där den nuvarande amfiteatern finns.

I och med premiären på ”Kärlek vid Lantmannagatan” 1973, med Ingvar Andersson och Willy Keidser i huvudrollerna, så var det åter dags för folklustspel i Pildammsteatern. Under de följande decennierna var det sedan tradition med buskis.

I och med Malmö Sommarscens tillkomst i början på 2000-talet, upphörde dessa traditionella teateruppsättningar och Pildammsteatern är numera framförallt en dans- och musikscen.

26 april – 8 juni, 9 augusti- 24 augusti (sommarstängt 9 juni- 8 aug)

Bilder från vernissagen: